Viime viikolla tuli neulottua toppi Dropsin Cotton Viscosesta. Tämä kiiltävä, kauniisti laskeutua violetti lanka odotti neulomista lähes vuoden. Se on ostettu muistakseni viime kesänä heinä-elokuussa. Puiset puikot olivat hieman ikävät joustamatonta lankaa neuloessa, joskaan tämä lanka ei ollut niin pahaa neuloa kuin puuvilla.

Oman haasteensa toi langan liukkaus, kerän jatkaminen tuotti hieman ongelmia, päädyin lopulta tavanomaisen tapani (kerän lopulla ja uuden kerän alulla neulotaan kolme silmukkaa kaksinkertaisella langalla) lisäksi kietomaan jääneet langanpäät heti seuraavaksi neulottujen silmukoiden sekaan joka 10cm:n matkalta, eipähän luikastele mokomat langanpäät karkuun.

 

Malli: Broken Rib Tank

Lanka: Drops Cotton Viscose, violetti (25), 210 grammaa

Puikot: 3,5mm

Muuta: neulottu kokoa isompana neuletiheyden ollessa hieman tiiviimpi mitä mallissa

 

Topista tuli todella kiva. Neulon etu- ja takakappaleet erikseen, niin sivusaumojen ompelu toi ryhdikkyytensä eikä neulos alkanut ainakaan kiertää, kuten joillakin puuvillalangoilla voi käydä pyörönä neulottaessa. Ensimmäistä kertaa toppia käyttäessä tuli semmoinen fiilis, että 'tätä lisää'. Ehkä toisenvärinen versio vaikka merinosilkistä.

 

 

Toinen valmistunut on wappuaattona aloitettu pitsihuivi. Tein mallista pienen hartiahuivin, toinen koko vaihtoehto olisi ollut iso shaali. Lankaa jäi päättelyiden jälkeen jäljelle huimat yksi metri. Tiukoille meni, ja koska neuloin tämän huivimallin ensimmäistä kertaa, pidin samalla kirjaa langankulutuksesta eri kaavioissa, joten uskalsin neuloa langan näin loppuun. Huivi on vielä pingoituksessa, parempia kuvia sitten myöhemmin. Värit kuvassa ovat mitä ovat, lanka on oikeasti räikeä turkoosi-petrooli, joka ei toistu kuvissa oikein toivotulla tavalla. Huivin reunimmaisissa lehdyköissä on reilu 200 6/o-kokoista hematiitin väristä lasihelmeä. Tästä tuli hyvä juhlahuivi <3

Malli: Bitterroot, shawlette

Lanka: Yarngrimoire Sock, Metarktis 2.0, 100g ~ 400m

Puikot: 4.5mm

Muuta: reunuksen päättelyssä samat puikot kuin muussa huivissa, reunan mallikerta niin joustava, että isommat puikot tuottivat ruman reunan