Novitan Bambu on ollut alennuksessa, ja ostin sitä sitten toppia ja paitaa varten. Toppi valmistui jo, mutta paidan malli on vielä hakusessa. Bambu oli yllättävän mukavaa neuloa, luulin että se olisi joustamatonta ja nihkeää kuin pelkkä puuvilla. Malli oli Kesän Novita-lehdestä kansikuvaneule. Jotain muutoksia tein malliin. Ensinnäkin ohjeen suosituspuikkokoko oli 3,5mm, mutta käytin 3mm puikkoja. Muuten topista olisi tullut teltta. Tein pienimmän koon ja silti topista tuli hieman väljä. En viitsi kastella ja pingoittaa sitä, ettei se vahingossa venähdä liian isoksi.

1696482.jpg

Neuloin topin kainaloihin asti pyörönä, enkä tasona. Säästää hermoja huomattavasti ja helpompi sovittaa keskeneräisenä. Lisäksi päänteille ja kädenteille tein reunoihin sileää neuletta. Edessä tein pääntien 4cm korkeammaksi kuin ohjeessa, ettei topista tule liian paljastava.

1696484.jpg

Pitsineule on kaunis, mutta jää vähän kuhmuille, jos ei vedä toppia kunnolla suoraksi päällä. Kuvissa jäänyt vähän vinksalleen. Todella helppo neule, vaikka pitsineuleen mallikerta ei heti jäänytkään päähän. Topin neulomiseen meni noin viikko. Valmiin työn sovittaminen oli todella palkitsevaa. Varsinkin, kun hankalia ommeltavia saumoja ei jäänyt, joiden tökerö ompelujälki tuppaa masentamaan. Kun tein vartalo-osan pyörönä, niin ainoat saumat tulivat olkapäille ja nekin yhdistin kolmen puikon päättelyllä neuloen.

1696486.jpg

Malli: Novita Kesä 2008, malli nro 53
Lanka: Novita Bambu, beige (621), 176g
Puikot: 3,0mm
Koko: S (vartalonympärys noin 80cm)


Muitakin töitä on aloitettu. Ilun värjäämästä perulaisesta villasta on tulossa My So Called Scarf-huivi. Käytössä puikot nro 4.
1696591.jpg

Näistä tänään ostetuista Snuggly (Sirdar) BabyBamboosta tulee uudessa Modassa ollut kesäinen rento huppari. Nuelemalli löytyy myös lankavalmistajan julkaisemasta The Simply Sublime Organic Cotton DK Book -mallikirjasta. Kuva hupparista on kirjan kannessa.
1696587.jpg