Paljon on tapahtunut sitten viime blogaukseni. Työssäoppimisjaksoni päättyi viime viikolla, terveisiä vaan vanhoille työkavereille Verksuun! Hauskaa oli ja opin vaikka mitä, haikeata oli lähteä, mutta onneksi voin sitten asiakkaana vierailla vielä. Ainakin pitäisi mennä kutomaan pari poppanaa ja seinävaate, sekä osallistua kursseillekin.

1452835.jpg
Iltanäkymä Verkarannan ikkunasta Hatanpään valtatielle


Viimeinen jakso on nyt koulussa menossa, ohjelmassa mm. pellavaisen kaitaliinan suunnittelu ja kutominen, sekä ammattialan historia. Kotona olen taas innsotunut tekemään vaikka mitä, kesken on pari kolmiohuivia, paperinaruryijy verkkopohjaan sekä itse suunniteltu ryijy 54x30cm ommellen Wetterhoffilta ostettuun ryijynpohjakankaaseen.

Ostin sitten myös yläpainoisen värttinän, josko opettelisi kehräämään lankaa. Kyllähän kunnon neulojan pitää osata langan valmistusprosessi alusta alkaen ;) Vielä ei ole ollut aikaa kokeilla, mutta ennen värttinän saapumista postissa ehdin askarrella pahvista ja grillitikusta vähän kevyemmän version. Ihan hyvin sain yksinkertaisesta viron hahtuvasta tehtyä kierteellistä "alkulankaa", jonka sitten kertasinkaksikierteiseksi. Näyttää se ihan langalta, mutta epäilyttää onko tekniikkani ihan oikea. Apuna on ostamani Spinning in the old way-kirja, jonka ostin sokkona ihan kannen perusteella. Siinä on kyllä todella hyvän piirroskuvat tekniikkaan, ja lisäksi vertaillaan ylä- ja alapainotteisia värttinöitä sekä värttinän eri osien muotoilun vaikutusta kehräykseen.

Tämän päivän kohokohta oli, kun mies tuli töistä kotiin mukanaan Pfaffin ompelukone, joka saatiin kihlajaisten kunniaksi anopilta. Ongelmana nyt on vain kankaiden ja ompelulankojen vähyys, niitä kun ei ole kertynyt varastoon. Syyhyttäis kovasti ommella mutta ei nyt tähän hätään keksi mitään hauskaa. Joku kiva pussukka vois olla hyvä käsilaukkuun, missä vois kuljettaa mukana neuletyötä. Nyt kun käytössä on sekalaisia pieni muovipusseja, jotka rapisevat ärsyttävästi. Ehkä jo huomenna ehtisi kangaskauppaan :P

1452767.jpg

Tulppaanien kera aurinkoista ja virkistävää kevättä kaikille!