Tänään vietin pari tuntia julkineulomassa Verkarannan viereisillä portailla. Sää oli sateiselta näyttävä, joten ei mentykään Koskipuistoon, vaan siirryttiin lähemmäksi sisätiloja jos sade yllättää. Sää lopulta muuttui aurinkoiseksi, KIP:istä kotiin päästyäni oli jo ihan kesäinen ilma.

KIP:issä sekä sen jälkeen kotona pitsibolero (KYH#6) edistyi hyvin, siitä on enää hihasaumojen ompelu tekemättä. Langankulutus oli yllättävän pieni, veikkasin kahta kerää ohjeen mukaan, mutta ei tainnut mennä edes 1,5 kerää. En ole vielä punninnut työtä, niin tarkka langankulutus ei ole selvillä. Tosi kiva malli ja nopea, kun pitsineuleen viimein oppi ulkoa. Tekisi mieli tehdä heti toinen samanmoinen, mutta erivärinen. Kattoo löytyykö varastoista jotain sopivaa ;)

Raglantunika- eli pinaattitunika (KYH#10) ei ole edistynyt eilisen jälkeen, mutta muovipussisäkki (KYH#11) eli virallisesti huomisen projekti) on hyvässä mallissa. Ohjeen pitsineuleeseen meni hermo, ei ole kiva tehdä meleerattomalla puuvillalangalla jatkuvasti kaksi oikein yhteen -kavennuksia pienillä pyöröillä. Alkaa pidemmän päälle sattumaan käsiin. Muutaman pitsikerroksen jälkeen aloin tekemään ihan sileää, kunnon aivoton neule. Nyt saa pohottaa sitä semmoiset puoli metriä, jonka jälkeen tehdä toinen nyörikuja ja pään "röyhelö".

1244928781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lankana Marks & Kattensin Avanti Cotton. Todella hyvä peruspuuvillalanka. Mietin ensin tästä langasta neulepaitaa, mutta väri on liian matta punainen ja luulen ettei sitä tulisi niinkään käytettyä.

 

Järkkäsin tänään myös nappini uuteen laatikkoon, ennen niitä on ollut vähän siellä täällä, nyt oli kiva saada kaikki samaan rasiaan. Ei niitä lopulta niin kamalasti ole, mutta voisi kyllä käyttää vanhoja pois ennenkuin ostaa uusia.

1244927774_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ylhäällä sekalaiset isommat, keskellä violetit ja metallinapit. Alhaalla vasemmalta ensinsekalaiset pienet vaaleat, tummat, pari puista nappia sekä soljet ja kulkuset. Tämä loota on ostettu Clas Ohlsonilta joskus pari vuotta sitten alunperin helmilaatikoksi. Oiskohan maksanut euron pari, eli todella edullinen. Nuo väleissä olevat lokeroseinät ulottuvat ylös asti, eli napit eivät pääse liikkumaan lokerosta toiseen kun kansi on kiinni.

 

Huomenna ajattelin heti aamusta ommella boleron hihat kuntoon ja sitten jatkaa vuorotellen kahta keskeneräistä Kesäyön hullutus-neuletta. Hyvin tämä tempaus on sujunut, välillä aloitan jotain vähän suurempaa, mutta teen monta pienempää välissä, jotka saa valmiiksi nopeammin. Yllättävän tehokasta, vaikka aluksi luulin että en millään kerkiä neulomaan kaikkea. Uuden työn aloittaminen on aina kivaa ja pienet työt pitävät mielenkiinnon yllä. Tapanani on nopeasti kyllästyä yhteen työhön (ellei ole todella kiva neule), joten kesken on aina useampi joita teen vuoronperään.

Tässä projektissa kun "vaaditaan" tietty määrä aloitettuja töitä (eli yksi per päivä), niin se asettaa paineita saada aikaisemmin aloitettuja valmiiksi, että tätä uutta saisi tehdä rauhassa. Päivän työtä olen aloituksen jälkeen tehnyt nyt melkein aina ensimmäisen päivän hyvin aktiivisesti, pienemmät työt muutamassa tunnissa valmiiksi ja jatkanut sitten vanhempaa työtä, joka sillä hetkellä kiinnostaa eniten.

Eri tilanteissa neulon erilaisia neuleita, joten jokainen keskeneräinen neuloutuu tasaisesti. Kotona tietokoneen ääressä teen usein sitä vaativampaa työtä, jossa ohjetta pitää seurata ja tehtyjä kerroksia merkata paperille. Leffaa katsoessa neule on vähän aivottomampi, esimerkiksi helpompi pitsineule tai sukka varsiosassa. Semmoinen, joka pitää mielenkiinnon yllä, mutta tarpeeksi yksinkertainen, että katseen voi pitää enemmän ruudulla kuin työssä. Neulemiiteissä ja koulussa maistuu tylsempikin neule, kun on paljon puhuttavaa ja/tai havainnoitavaa. Hieman konemaisesti neulottava työ sopii näihin tilaisuuksiin parhaiten. Ainaoikein huivi, jo monta kertaa neulottu pitsihuivimalli tai toppi pyörönä, jossa kuljetaan vaan ympäri ja ympäri, ympäri..

On siis hyvin perusteltua pitää montaa neuleprojektia kerrallaan, ei tarvitse esimerkiksi äkillisen miitin tai matkan takia paniikissa etsiä ohjetta ja lankaa johonkin aloitettavaan työhön, jonka voisi ottaa mukaan, vaan voi huolettomasti pakata mukaan pöydällä odottavista sen parhaan vaihtoehdon, tai kaksi...