Ensimmäinen virallinen lankahamsterikuukauden työ aloitettu, yllättäen pitsihuivi..lankana Drops Alpaca, väri meleerattu tummanpunainen. Malli on tällä kertaa Terttu-huivi ja aloitin neulomisen puikoilla nro4, tuntuu ehkä liian pieniltä puikoilta kuitenkin. Katsotaan mitä tulee kun saan vähän pidemmälle neulottua. Tuo koko 4 on vain suurin mitä minulla löytyy Addin pyöröpuikkoina. Ei houkuttele vaihtaa Novitan pukkoihin, joilla neulominen ei ole yhtä mukavaa, vaikka tuo Alpacca onkin todella mukavaa neuloa :)

375390.jpg

Toinen kutkuttava malli on Sagittaria-huivi, joka löytyy mallin suunnitelleen Vilman blogista Sisäinen villapaita. Huivi on todella nätti ja edustava kuvissa, piirrosmallit vain näyttävät hiemen monimutkaisilta, mutta saas nähdä uskaltaako kokeilla. Noita huivilankoja on jonkin verran varastossakin, raaskisi vaan käyttää. No,eiköhän hamsterikuu ole juuri sitä varten. Lisäsin tuonne sivuun napin oman ryhmäni Lankahamsteriiblogiin, jonka nimi on nyt Ihmeneloset.

Ikuisuusprojektini on myös hieman edistynyt, merinovilla alkaa näyttää jo Kiriltä. Lankakerä vaan ei ole silmiinnähden pienentynyt yhtään, tuo lanka kun on todella ohutta. 100g vyyhdissä on 1400m lankaa. Tuossa kuvassa näkyvässä kerässä ja huivinalussa on yhteensä 50g lankaa eli 700m lankaa. Ohjeen toista mallikertaa on toistettu nyt 6 kertaa ja  työn korkeus on venyttämättä 14cm, venytettynä noin 20cm. Ohjeen huivissa mallikertaa oli toistettu 12 kertaa ja valmiin pingoitetun huivin koko oli 196x91cm. Aika kauan saa siis vielä neuloa, että huivista tulee huivin kokoinen.

375393.jpg