Syto-myssykampanja on ollut liikkeellä vuoden alusta lähtien, ensin Oulun seudulla leviten pikkuhiljaa ympäri Suomea. Tällä hetkellä keräyksiä on meneillään jo 14 kappaletta eri kaupungeissa. Sytomyssykampanja haastaa kaikki käsityötaitoiset tekemään myssyjä päänlämmikkeeksi ja koristukseksi hiuksensa sytostaattihoidoissa. Pääasiallaisena kohteena ovat naiset, mutta lapset ja miehet tarvitsevat yhtälailla myssyjä. Myssyt lahjoitetaan kunkin keräysseudun sairaalan sytostaattihoitoyksikköihin, joista myssyt annetaan eteenpäin niitä tarvitseville.

Tampereen seudulla keräystä hoitaa Teija, jota oli haastateltu Aamulehteenkin. Tampereella myssyjä voi toimittaa Taito Shoppiin Hatanpään valtatiellä, sekä Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarantaan. Sieltä myssyt sitten toimitetaan eteenpäin.

Myssyjen tulisi olla kutittamatonta ja hiostamatonta materiaalia, kuten puuvillaa, bambua tai pehmeää merinovillaa. Myssyyn kiinnitetään lappu, jossa lukee myssyn koko eli päänympärys. Halutessaan mukaan voi littää myös myssyn materiaalitiedot ja pesuohjeen.

 

Aloitin juuri ensimmäistä syto-myssyä punaisesta Novitan Luxus Cloudista. Lanka on todella pehmeää, joten se soveltuu hyvin kampanjaan.