Pikapäivitys ennenkuin menen nukkumaan.

 

Peppiinan kommenttiin:

Kool Aid -värjäys on juuri niin helppoa, kannattaa kokeilla ehdottomasti. Väreillä leikkiminen on hauskaa :)

Tässä eilinen värjäys kerittynä, vähän liian kirkasta omaan makuuni, mutta eiköhän siitä lahjasukat saa.

koolaidlankakera.jpg

 

Tänään sain valmiiksi KYH#11:n eli muovipussisäkin. Siitä tuli reilu puoli metriä pitkä, halkaisija ehkä 15cm. Nyt kun sulloin sen täyteen taiteltuja muovikasseja, se olisi voinut olla ainakin puolet leveämpi ja paljon pidempikin, ei mahtunut kerralla tämän talouden hamstratut muovikassit siihen..

muovipussisakki2.jpg

Malli: Christmas lace sack sock

Lanka: Marks & Kattens Avanti Cotton, viininpunainen, 80g

Puikot: 4,0mm 40cm pyöröt

 

Tunika (KYH#10) edistyy hyvää tahtia, sain juuri raglanlisäykset tehtyä ja erotettua hihat ympäryksestä. Vaihdoin työn 80cm:n pyöröiltä uusille 60cm:n pyöröille, jotka ovat uudet Knit Picksin (Knit Pro Euroopassa) vaihtopäälliset pyöröt. Metalliset puikonpäät saa siis irti kaapelista, ne liittyvät toisiinsa metallikierteellä, joka on helppo kiristää mukana tulevalla "tikulla". Näin ensikosketus puikkoihin tuntuu hyvältä, puikkojen päät ovat jopa terävemmät kuin Addin varsinaiset pitsipuikot ja pinnoite on hyvin luistava, ei junnaa vastaan neuloessa. Puikkojen idea on siis se, että kaapeleita voi ostaa eripituisia ja samoin puikkojen päitä eri kokoisia. Keskeneräisestä työstä voi irroittaa puikot toiseen työhön ja jättää keskeneräisen lepäämään kaapelille. Jokaisen kaapelin mukana tulee kaksi muovistopparia, jotka laitetaan kaapelin päähän estämään silmukoita karkaamasta, kun puikot irroitetaan. Innovatiivista, kuten päivän muotisana kertoo.

 

Tämän päivän KYH-projektina (numero 13) aloitin Spiral cowlin eli kierrepitsikuvioisen kaulurin. Lankana Du Storen Alpakka Baby Silk, josta olen tehnyt aikaisemmin kämmekkäät, nyt lankaa olisi tarkoitus käyttää loput reilu yksi kerä. Luultavasti kiva ja nopea työ, ajattelin tämän ottaa huomenna keskiviikkona (tai oikeastaan jo nyt on keskiviikko, eli tänään) mukaan neulemiittiin Stockmannin kahvilaan, jos vain ehdin sinne käymään.