Tänään sain paljon aikaan. Heti aamusta aloitin tiskirättiä, joka valmistui nopsaan. Todella kiva malli, tarttee tehdä lisää jossain vaiheessa. Tämä rätti syntyi keränlopusta, joka oli jäänyt aikaisemmin tekemästäni verkkomyssystä.

KYH#9

hobdiscloth12609.jpg

Malli: Hob Nail Dish/Washcloth

Lanka: Katia Linen, musta, 25g

Puikot: 4,0mm

 

Muutama tunti myöhemmin valmistui pisimpään kesken ollut pitsinen viitta eli KYH#5. Päättelykerroksenkin ja sitä edeltävän kerroksen jouduin kertaalleen purkamaan, kun lanka loppuikin kesken. Ostettuna oleet kolme kerää tulikin hyvin käytettyä, lankaa jäi jäljelle vain reilu metri. Poseerauskuvaa ei vielä ole, sillä pitsi vaatii pingotuksen eli kuvia luultavasti sitten alkuviikosta tms. Lanka viitassa oli Rowanin Kid Classic, jossa on villan lisäksi mohairia ja ripaus nailonia. Yleisvaikutelma langasta on pörröinen, mutta normaaleja mohaireja paksumpi ja villan tapaan kiva neulottava.

 

Nyt kesken aiemmin aloitetuista on vain enää KYH#6, jolle sopivammat puikot vapautuivat pitsiviitalta, eli edistymistä luvassa.

Aloitin jo huomiselle uuden projektin eli KYH#10 on pinaatti- eli raitatunika, jonka ohje oli Suuressa Käsityölehdessä keväällä. Sen neulon Trekkingin Hand Art Flame -langasta, joka on uusi tuttavuus. Tämä lanka löytyi matkaan Lankamaailma Nordiasta, jossa tuli poikettua toukokuun lopulla. Varasin työhön kolme vyyhtiä, joista vasta yksi on keritty, sillä jos lanka ei näytä kivalta tunikassa, teen siitä sitten sukat ja mahdollisesti myyn kaksi ylimääräistä vyyhtiä pois.

Puikoille pääsi myös ennakkoon KYH#11, joka on verkkosäilytyspussukka muovipusseille puuvillalangasta. Aloitin tämänkin nyt, kun huomenna on tiedossa maailmanlaajuinen KIP-päivä eli julkineulomispäivä ja haluan miittiin helpon neuleen, mutta en osannut vielä päättä otanko tunikan vai en. Tämä on siis varavaihtoehtona jos haluan neuloa miitissä ihan aivotonta työtä, jossa ei tarvitse ohjetta vilkuilla.

 

Huomenna siis klo 12 alkaen kaikki Tampereella liikuskelevat, tervetuloa neulomaan/virkkaamaan Koskipuistoon!