Tämä huivi syntyi vähän ex tempore, kun halusin tehdä äitienpäivälahjaksi omalle äidilleni jonkun kivan kevät/kesähuivin, mutta alkuperäinen malli mitä ajattelin ei sopinutkaan valitsemaani lankaan. Branching Out-mallia en ollut vielä kokeillut, mutta mallikerta oli yllättävän helppo ja pitsikuvion oppi tekemään sujuvasti. Huivin ohje on saatavilla ulkomaisen nettineulelehti Knittyn sivuilla, joka tarjoaa monia ilmaisia hyviä neuleohjeita.

583175.jpg

Lankana käytin 100% valkoista puuvillalankaa, jonka merkkiä ei ole tiedossa, koska vyöte on hukkunut aikoja sitten. Lisäksi lankojen erikoinen ja tiivis pyöreä kerintämuoto viittaa siihen, että niissä ei välttämättä koskaan vyötettä ole ollutkaan. Luulisin sen olevan jonkinlaista vähän paksumpaa virkkauslankaa tms, paksuus jotain alpacan luokkaa, mutta lanka ei jousta juuri ollenkaan neuloessa. Käytin puikkoja nro 3.5, joka tuntui olevan sopiva tuomaan pitsikuvio esille. Pingotuksen jälkeen huivi venyi mittoihin 160x12cm, ja lankaa kului tähän 34g.

583174.jpg

Ihastuin tähän malliin sen verran, että täytyy tehdä tälläinen huivi myös itselle. Ehkä jostain tummemmasta ja hieman ohuemmasta langasta. Kenties mustasta ohuesta merinovillasta kaksinkertaisena, joka on odottanut kerittynä jo puoli vuotta, että tekisin siitä jotain. Kuitenkin kevyempi huivi, mitä voisi pitää kesälläkin, alpacca on ihanaa lankaa, mutta se on ehkä hieman liian paksua kesähuiveihin.

583172.jpg