Joskin sitä pakkastakin voisi olla eikä lumi sulaa heti pois. Vaikka en lumesta pidäkään, on se silti mukavampaa kävellä pienessä pakkaslumessa kuin loskalammikoissa. Pari viime viikkoa koulussa kurssilla omavalintaisena työnä tein pitsihuivin, tai lopulta kaksi ja salomoninsolmuhuivin, kun ne valmistuivat yllättävän nopeasti. Koskaan en ole neulonut 7h tuntia päivässä ilman mitään häiriötekijöitä, joten en osannut arvata Shetland trianglen valmistuvan jo 2.5 päivässä. Huivi on koululla arvioitavana, joten kuvia siitä ei ole tähän hätään. Lankana käytin Dropsin Alpaccaa, värinä musta ja puikot 4mm.


Toisen pitsihuivin tein Wetterhoffin Sivillasta, värinä viininpunainen ja puikot 3.5mm. Lankaa sain kulutettua lähes täydet kaksi vyyhtiä, noin 92g. Malli oli Ullastakin löytyvä Lehmus. Huivi pingoittui huimiin mittoihin 175x75cm. Mallikuvioin lehdet vääristyivät vähän huivin yläreunasta, koska halusin siihen pidemmät sivut ja alkuperäinen muoto olisi ollut tasasivuinen kolmio.

1037362.jpg

1037364.jpg

Lehmus-huivi (Neulelehti Ulla)
Wetterhoffin Sivilla, viininpunainen (918), 92g
3.5mm
175x70cm


Kolmas kurssilla tekemäni työ oli Novitan Tango Fanista salomoninsolmuilla virkattu huivi. Tein huivin toisesta puoliskosta mustan, ja toisesta valkoisen. Ensin aloitin valkoisella jämäkerällä, joka oli jäänyt jäljelle jostain muusta työstä ja siitä ei riittänyt kokonaista huivia,kun lankaa oli vain 30g. Pettymykseksini huomasin, ettei Novitalta saa enää tätä lankaa vakoisena ja tein päätöksen tehdä puoliskoista eriväriset. Huivin ilme muuttuu sen mukaan, miten se kaulaan solmiaa ja miten värit näkyvät. 60g pörröistä lankaa riitti hyvin parikin kertaa kaulan ympäri uloittuvaan huiviin.


Salomoninsolmuista innostuneena tein toisenkin huivin, joka valmistui todella nopeasti noin neljässä tunnissa, joista viimeisen tein huivia bussimatkalla. Novitan uutuuslanka Amor on kyllä sen verran kimaltelevaa, että ei ehkä kuitenkaan ihan arkikäyttöön sovellu. Kuvaus keinovalossa ei onnistunut hyvin, mutta ehkä siitä nyt saa jonkin käsiteyksen langasta. Väritys liukuu vaalemammasta violetista tummanviolettiin ja tummansiniseen.

1037367.jpg

Suorakaiteen muotoinen salomoninsolmuhuivi
Novita Amor, siniviolettikirjava, 98g
4mm koukku
16x120cm


Melkein vuoden varastoissani hautunut (ostettu viime vuonna Tampereen käsityömessuilta) Step-sukkalanka pääsi viimein puikoille ja toiset itseneulotut sukat valmistuivat. Ensimmäiset sukkani olen tehnyt 6. tai 7. luokalla. Aloitin sukat varpaista enkä resorista, kuten yleensä tehdään. Mielestäni on tärkeämpää, että sukan kärkiosat ovat samanlaiset kuin resorit ja kun käytin liukuvärjättä lankaa, en voinut olla varma lopputuloksesta. Niin siinä kävikin, että toisen sukan kantalapussa tummanharmaata väriä olikin tuplamäärä lankaa aikaisempaan värienvaihtumisiin verrattuna, ja loppusukka ei sitten muistuttanutkaan ensimmäistä. Kyllä näistä ihan pidettävät tulivat, kärjen lisäykset ehkä olisi voinut lopettaa jo paria kerrosta aikaisemmin, varvasosassa on havaittavissa löysyyttä.

1037365.jpg

Perussukat varpaista alottaen (ohje Ulla 03/05)
Austermann Step-sukkalanka, puna-harmaa, 50g
2.5mm
koko noin 37