Uusi koulu ja toisaalta diplomityön loppuvaihe vie niin paljon aikaa, että en ole kerennyt blogiakaan päivittää yli kuukauteen. Töitä on kuitenkin valmistunut Icaruksen jälkeen ihan kohtuullisesti, kun koulumatkoilla bussissa tulee yleensä neulottua, jos kirjaa ei ole mukana.

Elokuun puolessavälissä valmistui Clapotis-huivi, jonka neulomisessa ei lopulta mennyt kuin parisen viikkoa. Puikkoina oli 3.5mm pyöröt ja lankana MissBabsin Yummy Superwash Sock&Baby Yarn (400yards, 110g). Valitettavasti tilattuani yhden vyyhdin tätä lankaa ei enää saanutkaan mistään, joten huivin kooksi jäi vain 100x25cm. Pituutta olisin toivonut ainakin 40cm lisää, että huivia pystyisi kiertämään kunnolla kaulan ympäri, nyt se on lähinnä hartioilla pidettävä "pätkä". Mietinnässä on, jos purkaisi ja tekisi joko samalla mallilla kapeamman ja pidemmän huivin, tai jonkun ihan eri mallin.

Ensikosketuksen Fitidsgarniin sain Tavastialla, jossa ensimmäinen kunnon lankatyö oli tehdä neulottu ja huovutettu kappale. Itse tein huovutetun laukun, jonka kooksi tuli noin 30x25cm, kun se oli huovutettu ensin 40 asteessa ja sen jälkeen 60 asteessa. Tämä lanka huopuu huomattavasti vähemmän kuin huopanen, joten valmiin työn koko on helppo arvioida. Puikot olivat 5.5mm ohjeen mukaan, mutta käsialani tiiveyden vuoksi 6mm olisi ollut parempi.

904681.jpg

Laukkuun kirjoin punaisella langalla koristeeksi kukan ja valtoimenaan heiluvan läpän kiinnitin napilla. Varmasti tulee käyttöön, sillä toinen huovutus lisäsi huovan paksuutta ja olkahihnan jäykkyyttä sen verran, että laukku ei veny polviin saakkaa, vaikka painavia kirjojakin laittaisi sisälle. Fritidsgarnista olen tehnyt myös puolet pienemmän laukun, johon mahtuu lompakko ja kännykkä.

Nettineulelehti Ullasta neuloin ensimmäisen "onnistuneen" vaatteen itselleni, Greenday sliparin. Puikkoina oli 4.5mm pyöröt ja sukkapuikot ja lankana Jaegerin Extra Fine Merino Chunky tummansinisenä. Tämän langan valmistus on lopetettu, mutta sitä löytää vielä muutamista ulkomaisista nettikaupoista, mm. Cucumberpatchista. Muuten sliparin neulominen onnistui hyvin (jopa palmikot!), mutta rintojen kohdalle olisi pitänyt tehdä huimasti lisäyksiä ennen pääntien aloitusta. Ohje oli M/L kokoa ja tein vähän paksummasta langasta samalla silmukkamäärällä, niin arvioin että kooksi tulisi hyvä S.

Toisin kuitenkin kävi, ja olkasaumojen ompelun jälkeen työtä sovittaessani huomasin, ettei liivi tosiaankaan mene edestä kiinni, josta kaksi etukappaletta pitäisi ommella kiinni. Muuten liivi oli hyvä, mutta rintojen kohdalle tarvittiin noin 10cm lisää leveyttä. Lopulta päätin tehdä eteen keskelle vielä yhden kaistaleen sileää neuletta, jonka alaosassa on pieniä 1+1 silmukan palmikoita, ja ommella sen paikalleen ennen pääntien resorin neulomista. Ompelu onnistui hyvin sileän neuleen kohdalta, mutta palmikoiden kohdalta kahden palmikon ompelu yhteen niiden puolivälistä ei onnistunut niin kuin olin kuvitellut: palmikot litistyivät silminnähden muihin palmikoihin verrattuna. Ne kuitenkin venyvät sen verran päällä, että ei niitä pahemmin huomaa, ellei osaa katsoa. Loppuenlopuksi slipari istuu hyvin ja on sitä pidettykin jo muutaman kerran, lämmittää hyvin aikaisina aamuina kävellessä. Vielä pitäisi saada vaan kuvattua päällä ennenkuin nuhjaantuu liikaa.

Sliparin jälkeen  neuloin loppuun joskus huhtikuussa aloitetun Zetor-huivin Dropsin Alapacasta puikoilla 4mm. En tehnyt huivista niin isoa kuin olin suunnitellut, koska malli ei vain miellyttänyt silmää niin paljon. Lisäksi halusin huivista tarpeeksi pienen pidettäväksi takin päällä. Huivin valmis koko on 120x50cm ja lankaa kului 68g.

Tällä hetkellä vanhempien keskeneräisten töiden (baijerilaissukat ja kiri merinosilkistä) lisäksi työn alla on Flower basket shawl Wetterhoffin Sivillasta, sekä Cavern Cardi -neuletakki Debbie Blissin petroolin värisestä cashmerino dk:sta. Huivissa on toinen 50g:n vyyhti menossa ja mietin kuinka suuren haluan siitä tehdä. Ensin suunnitelmissa oli pienempi takin päällä pidettävä huivi, mutta lanka ei tunnu kuluvan vaikka kuinka neuloo. En haluaisi jättää lankaa typerästi muutamaa kymmentä grammaa yli, koska siitä ei saa neulottua oikein mitään. Toisaalta minulla ei ole käyttöä suurelle koko selän kokoiselle huiville, koska kotoa löytyy jo yksi ihana alpakkainen Kiri, joka lämmittää hartioita ja selkää.

Prioriteettina neulon nyt tuota Cavernia. Se oli vähän aikaa odottamassa lankatäydennystä, kun Wanhan sataman messuilta ostamani 200g ei riittänyt kuin vartalo-osaan. Nyt lankaa on toiset 200g ja näyttää siltä, että hihoihin kuluu ehkä vain reilu 100g. Ensimmäinen hiha menee nyt kyynärpäässä ja 50g:n kerästä on kulunut kolmasosa. Haluaisin kovasti saada neuletakin valmiiksi nyt viikonloppuna ja ensi viikolla jo käyttöön, mutta en tiedä miten kerkiää neuloa, kun diplomityö vaatisi vielä kirjoittamista.