En jaksanut lähteä yhtään mihinkään juhlimaan wappua, olin illan yksin kotosalla ja kulutin aikaa ompelemalla ja maalailemalla. Katsoin myös muutaman dvd:llisen Gilmoren tyttöjä. Wapunpäivänä mies osti Wapputorilta söpön Wappupallon. Käytiin lähinnä katsastamassa Teekkarikastetta ja sitten simalla Laukontorilla kahvilassa.

1521463.jpg


Tiimarista ostetuilla askarteluväreillä maalasin pienen puisen laatikoston. Maalausalustana strateginen aukeama H&M:n kuvastosta. Tarkoitus on vielä tuon taustavärin päälle maalata jotain koristekuvioita, ehkä kukkia.

1521444.jpg


Tässä tämä ompelukoneeni sitten on, hyvin toiminut ja olen jo opetellut napinläven ompelunkin. Makkarista siirtyi yksi pöytä olkkariin, ja näin on parempi valoo ja tilaa ommella. Kankaat pitää edelleen leikata lattialla, kun ei tarkoitukseen hyvää ja sopivan suurta (aina puhdasta) pöytää ole.

1521453.jpg


Hameen kaavat odottavat piirtämistä ja kankaat leikkuuta, ostin Joka tyypin kaavakirjan, josta löytyi mukavia ja helppoja ompelukaavoja. Ensin vaatteiden ompelua kymmenen vuoden tauon jälkeen halusin tehdä jotain, mikä onnistuu ja valmistuu suuremmalla todennäköisyydellä. Netistä löytyi ihana pikkuinen nallen kaava, jonka suurensin tietokoneella A4:n kokoiseksi ja tulostin.

1521447.jpg

Ompelin nallen suoraan kankaalle piirrettyjä viivoja pitkin, ennenkuin leikkasin kangasta. Näin kappaleet pysyivät paremmin kiinni toisissaan, vaikka nuo tiukat kurvit kaavassa olivat hankalia, ja näin ei nallesta tullut ihan symmetristä. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Kirjoin ohuella ompelulangalla kasvot, napit mahaan ja käpälät sekä kiinnitin rusetin kaulaan. Lisäsin mallin mukaan puuvärillä hieman punaa poskiin ja tassuihin.

1521465.jpg

Nalle on tildamainen, muistuttaa siis tanskalaisen Tone Finnangerin luomaa Tildan maailmaa, joka on maalaisromanttisen vanhahtava. Pari Tilda-kirjaa olen jo tilannut ja pitää vain odotella koska postissa saapuvat. Wappu oli ikävästi tässä keskellä viikkoa, joten ehkä kirjat saapuvat sitten alkuviikosta. Olisi ollut mukava kuitenkin nyt pidennetyllä viikonlopulla ommella.


Hyvää kevättä kaikille! Täällä kesäinen sää +21 astetta ja koivuissakin jo lehdet :)