Lankalakon ensimmäinen kuukausi kului hyvin, lankaa tuli otettua vain neulapalkkana, varsinaisia ostoja ei tapahtunut yhtään. Sain neulottua jopa 1142 grammaa varastoista pois tammikuun aikana, eli yli kilon! Hyvä minä :)

Helmikuun alku koitui kuitenkin tappioksi, sillä konserttimatka Tukholmaan vaati käymään myös ostoksilla, ja koska en ollut koskaan käynyt Tukholmassa lankakaupassa, niin pakkohan se oli. Ja lankaa tietenkin tuli ostettua. Marias Garn niminen lankakauppa oli sopivasti puolivälissä matkaa hotelliltamme vanhaan kaupunkiin, joten poikkesimme siellä. Mukaan tarttui ruotsalaista lankaa, ihanan ohutta pitsivillalankaa, Östergötlands Ullspinneri Pälsullia 100g:n vyyhtinä. Tietenkin violettina. Juuri ennen kassaa katseeni osui hyllyn päällä oleviin lankakartioihin, siellä oli 250g:n kartioilla Naturgarn Indiecita Alpacaa, josta löytyi myös ihana violetti sävy. Kartio lähti myös mukaan, siitä tulee luultavasti ihanan ohut ja keveä alpakkapaita. Langat maksoivat yhteensä 325 kruunua eli semmoiset 33e.

Kerroin myyjälle löytäneeni kaupan netistä ja hän nosti asiaankuuluvasti peukun pystyyn :) Harmikseni en huomannut mainita Ravelryä, koska kotiuduttuani etsin langat Ravelrystä ja löytyihän sieltä myös kauppa omistajineen. Hauska yllätys oli löytää hyllystä Silla-nimellä Wetterhoffin Sivilla-lankaa. Tutunnäköinen lanka osui silmääni hyllyssä ja vaikka vyöte oli outo, löytyipä siitä sitten merkintä että lanka on Suomessa tuotettua ja tutun Wetterin lankaa.

Marias Garn oli yllättävän pieni liike, mutta langat olivat hyvin katseltavissa ja näin turistia miellytti, että jokaisen langan nimi, valmistaja, puikkokoko, materiaali ja hinta löytyi jokaisen hyllyn yläpäästä. Varmasti tulen vierailemaan samassa kaupassa myöhemminkin kun Tukholmaan seuraavan kerran osun. Ja kauppahan sijaitsee Södermalmilla Viking Linen terminaalin vieressä, katuosoite on Sankt  Paulsgatan 20 ja liike on auki arkisin 11-18 ja lauantaisin 11-14.30.

 

Lankarepsahduksesta huolimatta aion jatkaa lankalakkoilua edelleen. Tavoitteena on jatkaa lakkoa kunnes varastosaldo on 9kg, eli kilo vähemmän mitä edellinen tavoite, tämä "sakkona" lankaostoista. Tavoitteen toivottavasti saavutan ennen marraskuun lopulla olevia Kädentaidot messuja :)