Neuleyhdistys Ulla järjesti jäsenilleen matkan Tallinnaan, lankaa ostamaan tietenkin. Meitä reissaajia oli kaksitoista. Pääkohde oli vierailu Karnaluks-tukussa, jossa tein jo lähes kaikki ostokset. Takaisin keskustaan palatessa vierailimme Liann Longadissa ja Pronksi Longapoodissa. Ennen syömistä Peppersackissa kiertelimme Tallinnan vanhaa kaupunkia. Ravintola oli aivan mahtava: Söimme grillibaarissa ravintolan kellarissa kynttilänvalossa. Hyvän ja maittavan aterian kruunasi mahtava ruokaseura. Mahat täynnä lähdimme ruokailun jälkeen kohti satamaa ja Sadamarkettia, josta vielä moni löysi viron villaa kotiin tuotavaksi. Laivamatkat kuluivat neuloessa ja paluumatkalla otettiin kuvat mahtavista tuliaisista: kaikkien ostamat langat kerättiin kahdelle isolle pöydälle keoiksi. Kävi siinä muutama nainen ihmettelemässä, että mitä me oikein tehdään :D

Reissu oli rankka (etenkin Tampereelta asti Helsinkiin tulleelle, kun ennen ja jälkeen laivamatkan piti vielä reilu pari tuntia istua junassa), mutta kyllä kannatti. Pääsin tutustumaan joukkoon kanssaneulojia ja kotiin tuli ostettua paljon halpaa lankaa :)

langatnm1.jpg

Tässä tuliaiset vielä tarkemmin. Karnaluksista kaikki muut paitsi vironvilla.
- 20 x 50g mustameleerattua Schachenmayr Alpakaa (näistä tulee varmaankin jonkinlainen neuletakki/-paita ja ylijäämästä huivi tai myssy)
- 20 x 50g viininpunaista
Cervinian Super Taj Mahal merino-silkki-kashmir -sekoitelankaa (tästäkin joku neulepaita)
- 20 x 50g violettia Capri puuvillalankaa (kesäinen neuletakki tms)
- 75g violettikirjavaa puuvillaista Nika-virkkauslankaa
- 5.0mm Addin bambusukkapuikot
- 270g violettia Aade long -vironvillaa (pitsihuivi, puikot 5.0mm)

Lankakin painaa, tuli reissulla huomattua. Ison kassin raahaus kannatti, selvää säästöä kaikki ostokset. Seuraavalle reissulle mukaan perässä vedettävä laukku. Suomenmaalla langat olisivat maksaneet tuplasti enemmän. Puuvillalanka oli suhteessa halvinta, 0.98e/kerä ja Taj Mahal luksuslanka noin 3.5e/kerä. Addin bambupuikot noin 3e. Vironvillavyyhti 9e.

Sitten jäädään odottamaan Kädentaidot 2008 -messuja Pirkkahallissa.