Kuten arvelin, aika ei tahdo enää riittää blogin päivitykseen j avarsinkaan uusien korujen kuvaamiseen. Uusia koruja tosin syntyy parhaimmillaan yksi viikossa, aikaa ei kertakaikkiaan vaan riitä. Loput hopeakurssin töistä ovat kuvaamatta, joskin yksi rannekoru on edelleen kesken ja viimeisiä renkaita en saa sahauttua ilman 2,5mm puikkoa.

Noihin hopeatöihin olen kyllä ihan koukussa, vaikka paljoa en ole vielä ehtinyt tehdä. Leimauslupa kummittelee mielessä, sillä yli 10g:n (lähes kaikki rannekorut ovat jo painavempia) koruja ei saa myydä ilman asianmukaisia leimoja. Tarvittavat leimat ovat pitoisuusleima ja valmistajan nimileima/tarkastusleima. Leimat koruihin saa lähettämällä joko valmiit korut tarkastettavaksi Inspectalle, tai sitten oman leimausluvan hakemalla. Leimauslupaa taasen ei saa kovin helposti, pitää olla oma yritys tai toiminimi, jolle leimauslupaa haetaan. Eli jos haluaa tekemiään hopeakoruja myydä, niin tarvitsee toiminimen.

Kun ei tuota alan koulutusta ole, niin kuinkahan niitä koruja todella saisi kaupaksi. Kannattaako nähdä suuri vaiva leimausluvan saamiseksi kun ei tiedä menevätkö tuotteet kaupaksi...

Tuonne reunaan ilmestyy lähiaikoina mailiosoitteeni, josta voi tilaustöitä kiinnostuneet kysellä. Suurempia hopeakoruja en voi tosiaan tuon leimausluvan takia myydä, mutta ainakin solmionpidikkeet ja korvakorut alittavat tuon rajan. Helmitöiden myynnissä rajoituksia ei ole, mahdollisia ovat ainakin blogista löytyvät työt.