Kankaan nimittäin. Tarkemmin sanottuna Aida-kankaan, jota sain viimeisessä paketissa SNY:ltäni. Juuri tarvitsemani sysäys ristopistoharrastuksen uudelleen aloittamiseen. SNY:ni lähetti lisäksi kangasta puikkopussia varten, kirjontaneuloja, hedelmäkarkkiaskin sekä kivan kortin, missä kertoi kuka todella on. Kiitos paljon Tanjalle muistamisesta :)

Yleensä innostun helposti uusista asioista, ja samoin kävi näiden ristipistojen kanssa. Heti kankaan saatuani kaivoin vanhat tarvikkeeni, muutaman värin DMC:n kirjontalankoja ja käyttämättömän kankaan. Tilasin muutaman kivan ristipistomallin ja -pakkauksen Kirjokkaasta, mutta ensihätään kävin ostamassa Sinopeerista lankoja netistä löytämääni ilmaismalliin. Dragon deams nimisellä sivustolla on paljon ihania lohikäärmemalleja, mitä saa vapaasti käyttää henkilökohtaisesti, kunhan kunnioittaa niiden tekijänoikeuksia: malleja ei saa kopioida, myydä, jakaa tai muuten levittää eteenpäin missään muodossa, edes opetustarkoituksessa. Mallit ovat helposti tulostettavassa jpg-muodossa, niin työn edetessä voi värittää kaavioon tehtävät pistot. Tällä hetkellä sivustolla näyttää olevan uudistuspäivitykset kesken, joten malleihin ei pääse nyt käsiksi.

Tässä kuitenkin oma työni mallista "Morning Dragon". Vielä yksi väri on pistelemättä, koska se ei ole DMC:n väri, vaan Kreinikin, jota Sinopeerista ei löytynyt. Päätin ostaa tarvittavan värin vasta sitten, kun työstä näkee mikä DMC-väri olisi paras valinta. Kullansävyinen väri on siis vielä pistelemättä valkoisena näkyvistä varpaista ja poskista.

645201.jpg

Pidän todella paljon tuosta työstä ja sen teinkin nopeasti kahtena iltana. Tähän mennessä pistelyyn on mennyt viitisen tuntia. Kunhan valmistuu, niin täytyy kehystää ja laittaa seinälle. Sopisi varmaan parhaiten makkariin, sillä en ole kovin aamuihminen, kuten ei kuvan lohikäärmekään :)

Tuon pariksi ajattelin pistellä vielä samalta sivustolta löytyvän mallin "Evening Dragon". Nämä lohikäärmeet kolahtivat kyllä enemmän kuin monet maksulliset mallit, joten on hienoa, että sivuston tekijä Jennifer Aikman-Smith on jaksanut nämä tehdä ja antaa muiden iloksi.