Viikon sisään on valmistunut kaksi neuletta itselle, ja kämmekkäät miehelle syntymäpäivälahjaksi. Mies tykkää kämmekkäistä, joskin peukalo tuntuu hieman ahtaalta, mutta eiköhän ne käytössä veny.

kammekkaatwo8.jpg

Malli: Serpentine Mitts
Lanka: Novita Nalle, 60g
Puikot: 3,0mm
Koko: 9, miesten


Sirdarin Snuggly Bamboo oli aivan ihanaa neulottavaa, mitä nyt vähän halkeili terävillä puikoilla. Langan kierrelöystyi myös auki saumoja ommellessa,mutta ei se haitannut, kun lanka ei silti katkeillut. Neulepinnasta tuli tasaista ja kiiltävää. Kokematon puseronneuloja jatkoi keriä keskellä kappaleita eikä niiden reunassa, joten edessä mahan kohdalla mm. näkyy selvä epätasaisuus, jossa nurjalla on päätelty langan päitä. Onneksi se ei kuitenkaan käytössä haittaa. Lyhensin vartalokappaleita reilun kymmenen senttiä ohjeesta, kun selkäni on lyhyemmän puoleinen.

huppari2ao2.jpg

Malli: Naisten huppari, Moda 3/2008
Lanka: Sirdar Snuggly Baby Bamboo, lila (137), 525g
Puikot: 4,0mm, resoreissa 3,5mm
Koko: xs (ry ~76cm, venyy 84cm)Ravelryssä varoiteltiin, että hupparin huppu on todella iso, mutta silti en osannut yhtään sitä pienentää. Jos huppu ei ole päässä, niin hupun alareuna roikkuu takapuolen päällä asti :D En tiedä onko tämä bambua oleva lanka poikkeuksellisen laskeutuvaa puuvillaan verrattuna, vai mallin hupparissa rautalankankareunus, sen verran erilaiselta näyttää huppu omassa päässä.

huppari1hw5.jpg

huppari3cp3.jpg


Razor Cami -toppi on ehditty neuloa jo kahdesti ja tällä kertaa koko on sopiva. Ensimmäisen version neuloin olkaimia vaille vajaaksi ja sitten vasta jaksoin siirtää topin kahdelle pyöröpuikolle sovittamista varten. 168 silmukkaa oli liian vähän ja purin koko työn. Kerijällä lanka saatiin purettua nopesti suoraan työstä kerälle ja työ alkoi alusta, nyt kaksi mallikertaa suurempana ja 192 silmukalla. 

Työ antoi odottaa itseään, kun välillä löytyi muuta mielenkiintoisempaa neulottavaa, tämä työ kun oli tehty jo kerran.  Nyt se viimein valmistui, tänään  virkkasin vielä ketjusilmukkaketjut olkaimiksi, niin sain lankakerän juuri riittämään. Sadan gramman kerästä jäi vain pari metriä lankaa. Topista tuli ehkä vähän liian kirjava makuuni, mutta ehkä siihen tottuu. Toppia kuuluu pitää toisen topin päällä, pitsikuviosta kun näkyy jonkun verran läpi.

razorcamijw1.jpg

Malli: Razor Cami
Lanka: Zitron Trekking Hand art, Atlantik (506), 92g
Puikot: 3,5mm
Koko: s, suurempi silmukkamäärä kuin ohjeessa