Pitkästä aikaa ensimmäinen kunnon neuletyöni sai kimmokkeen kun eksyin selailemaan muiden blogeja. Lähivuosina on saatu aikaiseksi lähinnä kaulaliinoja, tumppuja ja muutama pipo. Kaikkea pientä joka valmistuu parissa illassa. Ensin Ihan itse -foorumilla julkaistu ohje Koivunlehtishaalista kiinnitti huomioni, mutta kun en aikaisemmin ole tehnyt pitsineuletta, niin päätin aloittaa vähän helpommasta. Ziinan sivuilta löytyi yksinkertainen, juuri sopivan näyttävä Kevät-huivi.

Langaksi valitsin Idénan Mohair Luxin, josta löytyi meleerattu violetti sävy. Kuvassa langan sininen sävy korostuu hieman liikaa, väri on itse asiassa lähinnä synkkä violetti.

Huivia on nyt tehty muutama tunti ja kuvio näyttää hyvältä. Malli on kohtuu nopea tehdä ja kuvion jatkaminen mallipiirroksen mukaan on helppoa. Muutama perusrivi toistuu läpi koko työn.


117087.jpg

Bambupuikoilla neulominen on yllättävän erittäin keveää, lanka luistaa yhtä hyvin kuin metallisilla (pyöröpuikoilla) ja kädet eivät hikoile vaikka onkin helle. Jotenkin luulin puikkojen pinnan olevan karhea, mutta se on ilmeisesti pinnoitettu lakalla.

Saa nähdä koska huivi valmistuu, kun aika ei millään tahdo riittää kaikkeen. Vielä aloittamatta on muutama helmiprojektikin ja eläimet vievät oman aikansa.