Ensimmäinen kokeiluni Feather and Fan-kuviolla on viimein päättynyt. Haluisin pitkän, mutta kevyen huivin käytettäväksi pitkän nahkatakin kanssa. Tämä työ kulki mukana neulemiitissä, bussissa ja vähän missä, kun se oli kevyt ottaa mukaan käsilaukkuun. Lisäksi huivi on sen verran kapea, että yhden kerroksen tekemiseen ei mennyt kauaa aikaa. Lankaa oli Wetterhoffin Silvia yksinkertaisena ja puikkoina käytin nro3.5 pyöröaddeja.

Silmukoiden päättelyn jälkeen ryttyisellä huivilla oli mittaa noin 10x160cm, ja ajattelin sen venyvän ehkä kolmasosan, jolloin se olisi juuri sopivat pitkä. Pingoittaessa kostutettua huivia tuli pieniä ongelmia. Pingoitin huivin sivusuunnassakin erittäin tiukkaan, että huivi on mahdollisimman pitsimäinen, mutta ei näytä täysin mallikuvaltaan, koska keskustan sulkakuvio (feather) venyy liikaa.

688320.jpg

Ja kun pingotin huivin niin, että langat suorastaan soivat, niin huivi tuntui venyvän ja venyvän ja venyvän pituutta...


Pingoitusalustana käyttämäni vanhan kulmasohvan istuinosa ei meinannut riittää huiville alustaksi, koska se piti pingoittaa suoraan, vaan piti ottaa vuodesohvapätkä käyttöön. Taktisesti aloitinpingoittamisen aivan patjan pehmustetusta reunasta, että varmasti riittää. Uhkaavasti sohva vaan alkoi loppua kuitenkin ja otin vielä toisen sohvatyynyn apuun. Lopulta huivi jatkui vielä reilu 40cm sohvan taakse selkänojan ja seinän väliin. Tässä vaiheessa miestäkin alkoi jo naurattaa.


688312.jpg

Pingoitettuna huivin leveys on noin 18cm ja pituus huimat 280cm! Tälläiselle lyhyelle ihmiselle se on ehkä pikkaisen liian pitkä, se kun osuu maahan molemmista päistään, jos huivi vaan lepää kaulalla enkä kierrä sitä kertaakaan kaulan ympäri. Täytyy siis pitää korkokenkiä useammin, että voi tätä huivia käyttää :D

688315.jpg


Tässä vielä vertailun vuoksi pingotuksessa ystävälleni menevä Kiri-huivi valkoisesta Kitten mohairista (puikot nro 5). Tämä huivi on noin 120cm leveä ja 70cm "korkea".

688303.jpg