Vähiin käy ennenkuin loppuu. Kesäyön hullutus on todella vienyt mukanaan, innostuin tänään aloittamaan sukkia, vieläpä polvisukkia ja ihan omasta päästä :) Lankana on Novitan Nalle mustana ja lilakirjavana. Loin silmukoita alkuun liikaa ja se sukanvarsi mahtuikin pohkeeseen asti, tästä tämä idea lähti. Teen perussileää sukkaa raidoitettuna, jokaisen raidan korkeus on neljä kerrosta. Tämä on vielä sellainen leveys, että värin vaihtuessa riittää kun langat kietoo toisten ympäri eikä tulee reikää vaihtumiskohtaan.

Tähän meneessä olen neulonut ensin 15cm suoraa, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Kavennan tasaisesti jokaisessa mustassa raidassa kaksi silmukkaa. Mustassa kavennukset eivät juurikaan näy, joten ne oikeastaan ovat näkymättömät. Nyt olen tehnyt kavennukset neljä kertaa, mutta taidan tehdä ainakin yhdet vielä. Onneksi sukkaa on helppo sovittaa sitä mukaa kun neuloo, niin tulee juuri sopiva. Suunnittelin, että saisin nämä kolmessa viikossa valmiiksi, sopivasti heinäkuussa olevaan Animecon/Finncon -tapahtumaan.

1245321571_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245321669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kaksi muuta KYH-neuletta ovat nyt olleet tauolla, kun innostuin näitä sukkia tekemään. Raglantunika ei nyt innosta, mutta enköhän saa senkin valmiiksi sitten heinäkuussa ainakin. Spiraalikauluri on siinä vaiheessa, että saan sen valmiiksi, kunhan jaksan yhden päivän sitä intensiivisesti neuloa.