Tunika saa nimensä viininpunaisesta väristään, malli on suomalaisen Mipen suunnittelema Coffee tunic eli kahvitunika. Malli on helppo ymmärtää, mutta näin persjalkaisena olisin voinut tehdä tunikasta joka 15cm lyhyemmän ja neuloa ohjeen suositusta suuremmilla puikoilla. Vähän tuntuu makkarankuorelta päällä, mutta eiköhän se vähän venähdä ja pintaneule tasoitu kun kostutin ja levitin auki neuleen. Kaula-aukosta tuli todella ahdas makuuni, joten en tee malliin kuuluvaa leveää kaulusta, vaan jätän sen yksinkertaiseksi. Näin jälkikäteen ajatellen olisi voinut etukappaleeseen tehdä avaramman pääntien, mutta ei tullut silloin ohjetta lukiessa mieleen.

Hyvä käyttövaate tunikasta tuli kuitenkin, palmikonkierrot onnistuivat hyvin ja missään ei ole virheitä. Neulominen ei tylsistyttänyt yhtään, katsoin erinäisiä tv-sarjoja neuloessani niin aika kului kuin siivillä. Välillä joutui katselun keskeyttämään ohjeen lukemisen ajaksi, kun piti seurata miten vyötärömuotoilut menee. Voisipa tämän tehdä vielä eri värisenä, ja hieman erilaisella kaula-aukolla, soveltaen. Mutta loistavan yksinkertainen, mutta toimiva neule, kiitos Mippe :)

coffeetunicbw2zh9.jpg

Malli: Coffee tunic -tunika
Lanka: Novita Nalle, viininpunainen, 292g
Puikot: 3.0mm
Koko: yksi koko, naisten m

Tässä vielä keskeneräisestä neuleesta kuva, jossa näkyy todellinen väri paremmin. Ylläoleva kuva on otettu keskellä yötä, jolloin viininpunainen näytti kuvissa lähinnä ruskealta ja muokkasin kuvan korostetun mustavalkoiseksi, että palmikot erottuvat hyvin.

coffeetunicvaiheessape4.jpg