Ulkona on aivan kauhea syyssää, sataa pientiä tihkua ja taivas on ihan harmaa. Juuri sopiva keli istua hyvällä omallatunnolla sisällä neulomassa :) Blogaamatta on jäänyt kasa valmistuneita töitä, mm. ensimmäinen matto reiluun viiteen vuoteen.

Keväällä aloittamani Flower Basket Shawl valmistui viimein. Inspiraatio oli kadoksissa kauan, mallikerta oli hankala omaksua ja sen seuraaminen vaati paljon huomiota, ei siis onnistunut neuloa leffaa katsellessa. Varaamani kaksi 50g:n vyyhtiä Wetterhoffin Sivillaa loppui kesken ja viimeiset kaksi kerrosta tein kaksinkertaisella Silvialla. Eroa ei onneksi huomaa, sillä Silvia on täsmälleen puolet ohuempaa kuin Sivilla. Huivin malli on pingotuksen jälkeen aivan ihana, voisi tehdä vielä toisen erivärisen, kun vaan jaksaa.

1019971.jpg
Pingotusalustana runkopatja, jonka päällä vaaleansininen froteesuojus, ei siis väreissä mitään häikkää.

1019968.jpg

Flower basket shawl (Interweave Knits)
Wetterhoffin Sivilla+Silvia, turkoosi (930),  ~110g
3.5mm
160x73cm


Kauemmin keskeneräisenä ollut Zetor-huivi on myös valmistunut. Tein siitä paljon pienemmän mitä oli suunnitelmissa, mallikerta ei vaan tuntunut sopivalta. Huivi on ollut jo ahkerassa käytössä kaulaliinana, johon tarkoitukseen se on juuri sopiva.

1019989.jpg

Läheltä tarkasteltuna "traktori-kuvio" on mielenkiintoisen näköinen.

1019982.jpg

Zetor-huivi
Drops Alpaca, siniviherkirjava (6834m), 68g
4mm
120x50cm


Valmistunut on myös virkattu huivi Zitronin Turmalin-langasta, mutta siitä ei ole kuvaa, koska se on käytössä jo nuhjaantunut :) 12x145cm kokoiseen huiviin meni yksi 100g:n vyyhti virkkauspuikolla nro 10. Ohje Melli-huiviin löytyy Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta. Huiviin tein vain 5 neliötä kerrokselle, että lanka varmasti riittää. Oli sen verran arvokasta (reilu 10e/100g), ettei sentään toista vyyhtiä viitsinyt ostaa.


Cavern Cardista tuli ensimmäinen täysin onnistunut itse neulottu neulevaate.  Ohje oli mukavan helppo, ja hyvin muokattavissa juuri itselle sopivaksi sovittaessa neulomisen ohessa. Jopa näinkin rintavalle takki istui hyvin, eikä etuosasta tullut liian kireä tai epämuodostunut. Suunnitelmissa on jo ohjeesta muokattu pidempi polviin asti ulottuva neuletakki. Silmukkamäärät vaan pitäisi laskea uusiksi, jos käytän paljon ohjeen lankaa paksumpaa. Esimerkiksi Novitan Teddystä saisi nopeasti ihanan pörröisen vähän paksumman neuletakin.

1019962.jpg

1019952.jpg

Cavern cardi-neuletakki
Debbie Bliss Cashmerino dk, petrooli (18019), ~315g
4.0mm


Välityönä on tullut tehtyä pari Rinsessa pipoa ja kämmekkäät Novitan Woolista. Muuten ihana lanka neuloa, mutta kämmekkäissä ainakin kutittaa käsiä. Saa nähdä tuleeko pidettyä juuri ollenkaan. Sen huomasin, että käsiälani oli huomattavasti kireämpi kuin ohjeen tekijällä, koska kämmekkäistä tuli juuri omiin pieniin käsiini sopivat, eivät varmaan olisi menneet enää "standardikokoisen" naisen käsiin. Pipokin oli juuri sopivan kireä päähäni, jonka ympärys on 52-54cm...


Tämän kuun ylpeyden aiheeni on kuitenkin monen vuoden tauon jälkeen kutomani matto.
Se oli Tavastialla ensimmäisen oman alan kurssin työ. Mallia ei vielä itse suunniteltu vaan jokainen etsi kirjallisuudesta valmiin ohjeen, mutta loimet tehtiin ja laitettiin kangaspuihin ihan itse niisintää myöten. Varsinainen kudontatyö oli nopeaa, sillä valitsemani kude (Kauhavan Kangas-Aitan Eko-ontelokude) oli varsin paksua (~3kudetta/1cm) ja matto oli valmis kolmessa päivässä. Kude piti kuitenkin kastella ja kuivata eli kutistaa enen kutomista, sillä valmistaja ilmoitti kutistuvuudeksi pesussa jopa 15-20%. Käänteiden ompelu käsin molempiin päihin vei yhden päivän, jota ennen päihin tehdyt solmut kiinnitettiin vedenkestävällä maitoliimalla.

Musta kude kudottiinkaksinkertaisena ja sininen yksinkertaisena, josta johtuen maton ruutukuvio on koholla mustana ja kuopalla sinisena. Maton värit muuttuvat päinvastaiseksi sen toisella puolella, eli hallitsevan värin voi valita mielensä mukaan.
Maton suunnittelin olohuoneeseemme sopivaksi värimaailmaltaan ja kooltaan, ja työstä tuli todella mieleinen.

1019999.jpg

Mustikka-matto (ohje Sokeripala-matto, joku vanha mattokirja)
Kauhavan Kangas-Aitta, Eko-ontelokude, musta ja farkunsininen, yht.4.3kg
100x230cm