Vuoden vaihtuminen suijui leppoisasti miehen ja kaverin kanssa herkutellen lihafonduella. Porisevaan rypsiöljyyn laitettiin kypsymään niin kanaa, possua kuin nautaakin, lisukkeina patonkia, vihanneksia ja lohkoperunoita. Hyvää oli!

 

Mutta hetkeksi paluu vielä viime vuoteen, aika on vuoden 2009 neulekatsaukselle.

 

Ensin pientä historian havinaa, eli neulomisesta innostuin uudestaan kunnolla 2006, jolloin aloitin blogin.

2007 aloin pitämään kirjaa tekemistäni neuleista tarkemmin. 2007 neulomista rajoitti diplomityön aiheuttama stressi ja kiire. Samana syksynä aloitin artesaaniopinnot ja iltaisin tein dippaa vielä loppuun, valmistuen joulukuussa 2007. Sinä vuonna neuloin noin 2,5 kg lankaa. Lankavaraston koko ei silloin päätä huimannut, joskin se oli selvästi alkanut kasvaa löytäessäni käsityömessut ja nettikaupat, niin ja olihan minulla visa, joka mahdollisti tilaamisen myös ulkomailta...

2008 sain keskittyä täysillä artesaaniopintoihini ja kesällä pidin kauan odotetun ja ansaitun loman. Kasvanut vapaa-aika ja pitkät koulumatkat mahdollistivat suuremman neulomisajan, joten töitä syntyi ja paljon, myös lahjoiksi. Suosikkini olivat ehdottomasti erilaiset pitsihuivit, varsinaisia vaatteita olin vasta opettelemassa neulomaan. Vuoden aikana neuloin huimat 6,163 kg lankaa.

2009 lankavarastoni koko oli alkanut jo paisua suuresti, jotain vaikutusta oli ehkä työssäoppimispaikalla, joka oli lankakaupassa..Tammikuun jatkui vielä harjoittelu joulukuulta, helmikuun olin vaihdossa Englannissa, jolloin yksikään neule ei valmistunut, vaikka siellä jonkinverran neuloinkin. Maaliskuu meni palatessa taas koulun penkille ja toipuessa sitkeästä flunssasta, joka oli tarttunut ulkomaanreissulta. Huhtikuu ja toukokuu alkoi olla jo ahkeraa neulomista, lähinnä erilaisia asusteita.

Kesällä lähinnä oleskelin, kesätöitä ei ollut kuin muutamia tunteja siellä täällä, joten neulottua tuli ja paljon. Tein myös lankainventaarion ja lisäsin kaikki varastolangat Ravelryyn, josta ne on helppo linkittää projekteihin ja seurata kulutusta. Lisäsin myös blogin reunaan seurannan lankavaraston koosta, kulutuksesta ja ostoista. Koulun alkaessa taas elokuussa neuletahtini vain kiihtyi entisestään ja loppuvuosi kului erittäin neulepainotteisesti. Työskentelin osa-aikaisena lankakaupassa ja valmistuin artesaaniksi marraskuun lopulla.

 

Langankulutus 2009

Tammikuu 686g

Helmikuu -

Maaliskuu 669g

Huhtikuu 697g

Toukokuu 710g

Kesäkuu 982g

Heinäkuu 920g

Elokuu 1857g

Syyskuu 1040g

Lokakuu 943g

Marraskuu 1022g

Joulukuu 1206g

                                   Yhteensä 10,732 kg!

 

Kauhea määrä neulottua lankaa kun nyt näin miettii, joskin lankavarastoni kasvoi enemmän vuoden aikana mitä neuloin pois. Mutta suunta sentään on oikea. Tälläkin hetkellä vallitsee pieni neuleplääh, eli neulominen ei kauheasti nappaa ja uutta lankaa ei innosta ostaa. Lankavarasto on kehittynyt varsinkin lahjaneuleiden jälkeen enemmän mieleiseen suuntaan. Värit alkavat olla vain mustaa ja violettia, sukkalangoissa lähinnä on vielä kirjavempaa, samoin vanhoissa Novitan peruslangoissa (seiskaveikka, nalle jne).

 

Eniten neuloin:

-sukkia 22kpl

-huiveja/kaulureita 19kpl

-paitoja/liivejä/mekkoja 16kpl

-kämmekkäitä, pipoja ja vauvaneuleita kutakin 10kpl

 

En ajatellut mitään suurempia uuden vuoden lupauksia tehdä, mutta voisin yrittää vähentää tuon lankavaraston määrää. Joskus syksyllä se oli jopa päälle 18 kilon, nyt sentään vain reilu 14kg. 

Viime vuodelta tämän vuoden saldoon siirtyvät vielä keskeneräisenä olevat rumasukat miehelle, itselle perussukat varpaista ylöspäin ja itselle myöskin Luminen -neuletakki.

 

Vuonna 2010 aion 

- neuloa enemmän kuin ostaa lankaa (varaston pienennys!)

- kehrätä enemmän (rukin ostin itselle marraskuussa)

- neuloa enemmän muille kuin aikaisemmin (miehelle mm. neulepaita?)

- opetella sukkien eri kantapäitä ja neuloa ne sujuvammin

- neuloa itselle Tuulian Tailored Sweater-mallilla täysin istuvan neulepaidan

 

Katsotaan miten sujuu :)  

 

Hyvää alkanutta vuotta 2010 kaikille lukijoille! :)